In 2014 / 2015 schreef en schilderde ik een aantal artikelen voor het tijdschrift Atelier Magazine over de stijl van een bepaalde kunstenaar. Soms meer ‘Geïnspireerd door’ dan ‘In de stijl van’, maar altijd met duidelijke verwijzingen naar de originele kunstenaar. Hieronder de korte introducties met links naar uitgebreidere informatie.

Foto75Andy Warhol

Ook Warhol stond -voor het faillissement van Atelier Magazine- op mijn verlanglijstje om me in zijn stijl te verdiepen. Ik was dan ook zeer in mijn nopjes toen mij in april 2016 werd gevraagd het portret van een jonge vrouw te schilderen … geïnspireerd door Andy Warhol.

 

Lucian_70x50_800hoogLucian Freud

Gaande het schilderen in de stijl van Freud en het schrijven van het begeleidende artikel ging Atelier Magazine failliet. Men startte door onder de vleugels van een andere uitgever, maar onze samenwerking werd beëindigd. Desondanks schilderde ik met veel plezier de vier portretten in olieverf … geïnspireerd door Lucian Freud.

 

Mels700hoogChuck Close

Na een aantal eerdere artikelen in Atelier Magazine (zie ‘Archief‘) spraken we af dat ik een serie artikelen zou maken ‘in de stijl van’ een door mij bewonderde kunstenaar. De impact van zijn werk maakte dat ik deze reeks heel graag begon met … de stijl van Chuck Close.

 

Atelier 173Egon Schiele

Het thema van Atelier Magazine 173 was ‘erotiek’. Vandaar geen portret, maar dit schilderij van een innige omhelzing. Op de cover van het tijdschrift stond mijn ontwerp voor het schilderij … geïnspireerd door Egon Schiele.

 

Vierkant NaaktNaakten – Anatomisch theater

Naar aanleiding van mijn artikel over Egon Schiele, ben ik in de ban geraakt van het naakt. Harde contourlijnen en hoekige vormen, waarmee ik weg wil blijven van erotiek. Een kleine selectie staat op de pagina Naakten.