Het Gewicht van een Instituut

Het Gewicht van een Instituut gaat eind augustus hangen in de Jeruzalemkerk aan het Pomonaplein in Den Haag, wanneer deze na verbouwing weer open gaat. Tot die tijd staat op de pagina ‘Het Gewicht van een Instituut‘ een bescheiden introductie tot het werk, met een aantal onscherp gemaakte foto’s om een idee te geven hoe het er uiteindelijk uit zal zien.

 

Vierkant NaaktNaakten – Anatomisch theater

Naar aanleiding van mijn artikel over Egon Schiele (meer daarover in het Archief), ben ik in de ban geraakt van het naakt. In eerste instantie in harde contourlijnen en hoekige vormen, waarmee ik weg wil blijven van erotiek. Maar langzamerhand gaan deze uitgangspunten wat schuiven en sluipen er rondere en erotischer vormen in. Een kleine selectie staat op de pagina Naakten.

 

Neonkleur op papier

In deze sectie staat een klein aantal werken op papier, waarbij het uitgangspunt was om in vette kleuren eens stevig te overdrijven. Op ‘Neonkleur op papier‘ staan werken waar ik zeer tevreden over ben.

 

Overige onderwerpen

Ik schilder vrijwel uitsluitend mensen. Op deze kleine pagina ‘Overige onderwerpen‘ staan uitstapjes naar, u raadt het al, andere onderwerpen.