Kleurencirkel bij lessen

Kleurentheorie

Zowel in Voorburg als in Scheveningen geef ik les in portretschilderen. Wekelijkse individuele begeleiding bij het schilderen naar foto’s in een groep van maximaal acht à negen personen. De lessen omvatten alle aspecten die u nodig heeft bij het maken van een portretschilderij.

Een belangrijke plaats is ingeruimd voor het werken met een beperkt palet, waardoor u snel ervaring krijgt in het mengen van de juiste kleuren. Klik hier voor de PDF van de door mij gebruikte kleurentheorie en kleurencirkel. Maar we hebben het in de lessen natuurlijk ook over inspiratie, compositie, anatomie, penseelvoering, het juiste materiaal en het onderhoud daarvan.

PDF als voorproefje lessen

Voorproefje schilderles

Hiernaast een artikel dat ik schreef voor het tijdschrift Palet. Het gaat in op een gedegen voorbereiding, stevige contrasten en hoekige vormen. Het geeft daarmee een aardig idee van de opzet van de lessen, aan de hand van het ontstaansproces van mijn zelfportret ‘Lachen!’. Klik hier voor het artikel.

Lessen in Scheveningen (Atelier aan de Haven, Hellingweg 98c, 2583 WH. Klik voor routebeschrijving):
– op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur
– op vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur
– op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur
De kosten in Scheveningen zijn € 65,- per maand (vier lessen van 3 uur). Inclusief vers gemalen bonenkoffie, thee en koekjes. Het atelier, zie foto onderin, ligt aan de jachthaven en voor de deur parkeren is gratis.

Extra: workshops in Scheveningen waarbij deelnemers in een dag (9.30 tot 16.30 uur) een portret schilderen in hoekige vormen dat desondanks harmonieus oogt.

Lesfolder Scheveningen

Scheveningen

Lesfolder Voorburg

Voorburg

Lessen in Voorburg (Atelier Brugman, Zwarte pad 7, 2271 BT):
– op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur
– op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur
De kosten in Voorburg zijn ’s middags € 60,- per maand (vier lessen van 3 uur) en ’s avonds € 55,- per maand (vier lessen van 2,5 uur). Parkeren is gratis met een -overdag verplichte- blauwe parkeerschijf.

Hierbij de betreffende lesfolders met daarin alle informatie en voorwaarden. Wilt u lessen volgen? Print dan het formulier uit de lesfolder, vul het in en stuur het terug. Het ingevulde exemplaar scannen en terug mailen kan natuurlijk ook: lessen@remigius.eu. (let op: het kan zijn dat u even geduld moet hebben tot er een plek beschikbaar is).

Hieronder de lesruimte in Scheveningen (met ‘Marilyn’ en ‘Doutzen’ in de maak, beide op 80×60 cm):

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren