Portret Vivienne Westwood

VW Fashionista, 100×50 cm

In mijn portretten gaat het om de mens en zijn of haar emoties. Ik schilder weinig rekwisieten en liefst tegen een eenvoudige achtergrond. Maar net zo belangrijk zijn de schildertoets, de verzadiging en de tonale verschillen.

De stijl waarin en de manier waarop een portret gemaakt is, maken het verschil tussen een portret en een goed portret. Hoe langer een schilderij mee gaat, hoe belangrijker het kunstzinnige aspect wordt ten opzichte van de gelijkenis.

Door mijn stevige manier van schilderen benadruk ik karakteristieke vormen. Mijn schilderijen groeien dan ook naarmate je er vaker en langer naar kijkt. Mijn steviger werk ziet u in Losse koppen, Drieluiken, Groepsportretten en Zelfportretten.

De Koninklijke familie heb ik geschilderd om te laten zien dat m’n portretten lijken, voor zover u daaraan twijfelde. De stijl is wat gladder, wat sommigen van u meer aanspreekt voor een mogelijke opdracht.

In de sectie ‘Ander werk‘ staan naakten en portretten geïnspireerd door de stijl van andere kunstschilders, zoals Lucian Freud en Chuck Close.

Bewaren