Voor vergrotingen en prijsinformatie klikt u op de afbeeldingen.

Drieluik van twee gladiolen en een vrouwelijk naakt

‘Nature Nurture’. Waar houdt natuur op en begint cultuur? Natuur wordt gewoon aan onze smaak aangepast. Is er een onderscheid?

 

Drieluik JPL

‘JPL’, 60 x 150 cm. Dit drieluik is een lofzang op de muziek van Jean Pierre Louveton, componist/zanger/gitarist van de Franstalige progrock-band Nemo. Afwisselend a-capella, jazzy, bombastisch en symfonisch. (portretten gemaakt naar video-stills uit een optreden via Youtube).

 

David Hockney drieluik

‘Hockney legt uit’ (20x 60 cm). Naast kunstenaar is David Hockney een boeiend theoreticus. De werking van perspectief en het gebruik van hulpmiddelen in de beeldende kunst zijn twee van zijn favoriete onderwerpen. (portretten gemaakt naar video-stills uit een tv-interview).

 

Ai Weiwei drieluik

‘Ai Weiwei’ (25×50 cm). Activistische Chinese kunstenaar. ‘Knuffeldissident’ in het westen, maar in China gevangen gezet en gemarteld omdat hij met zijn kunst het regime aanklaagt.

 

Roger Waters drieluik

‘Roger Waters’ (20×50 cm) transformeerde zijn rockopera ‘The Wall’ uit 1979 van een persoonlijk verhaal over de vervreemding tussen artiest en publiek, tot een stevige aanklacht tegen de ondemocratische macht van multinationals en wapenindustrie. (portretten gemaakt naar video-stills uit een Youtube-interview).

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren