Voor vergrotingen en prijsinformatie klikt u op de afbeeldingen.

Philip Akkerman

‘Philip Akkerman’ (20×60 cm). Het thema van deze Haagse kunstschilder is de onbegrijpelijkheid van het bestaan. Zijn vorm is het zelfportret, hij maakte er al meer dan 4.000 in dik 30 jaar tijd. Zijn antwoord op de vraag of hij ooit iets anders zal schilderen: “Uitgesloten!”.

Drieluik JPL

‘JPL’, 60 x 150 cm. Dit drieluik is een lofzang op de muziek van Jean Pierre Louveton, componist/zanger/gitarist van de Franstalige progrock-band Nemo. Afwisselend a-capella, jazzy, bombastisch en symfonisch. (portretten gemaakt naar video-stills uit een optreden via Youtube).

David Hockney drieluik

‘Hockney legt uit’ (20x 60 cm). Naast kunstenaar is David Hockney een boeiend theoreticus. De werking van perspectief en het gebruik van hulpmiddelen in de beeldende kunst zijn twee van zijn favoriete onderwerpen. (portretten gemaakt naar video-stills uit een tv-interview).

Ai Weiwei drieluik

‘Ai Weiwei’ (25×50 cm). Activistische Chinese kunstenaar. ‘Knuffeldissident’ in het westen, maar in China gevangen gezet en gemarteld omdat hij met zijn kunst het regime aanklaagt.

Roger Waters drieluik

‘Roger Waters’ (20×50 cm) transformeerde zijn rockopera ‘The Wall’ uit 1979 van een persoonlijk verhaal over de vervreemding tussen artiest en publiek, tot een stevige aanklacht tegen de ondemocratische macht van multinationals en wapenindustrie. (portretten gemaakt naar video-stills uit een Youtube-interview).

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren